Κυνηγώντας τον πάγο

Mια συγκλονιστική στιγμή της δύναμης της φύσης κατεγράφη από τους κινηματογραφιστές Adam LeWinter και Jeff Orlowski στη Γροιλανδία. Το βίντεο που ακολουθεί, είναι απόσπασμα από το βραβευμένο τους ντοκιμαντέρ, «Κυνηγώντας τον πάγο», και είναι ένα γεγονός που δικαιολογημένα περιγράφεται ως μοναδικό και ταυτόχρονα τρομακτικό.

Άρχισαν να βλέπουν κινητικότητα στον παγετώνα. Ήταν ένα σπάσιμο του παγετώνα με έναν τρόπο που ποτέ άλλοτε δεν έχει δει άνθρωπος. Οι κινηματογραφιστές περιέγραψαν το συμβάν, στο οποίο ο παγετώνας κατέρρευσε μέσα σε χρονικό διάστημα 75 λεπτών, υποχωρώντας ένα μίλι, ως «μαγικό, θαύμα της φύσης, τρομακτικό».

Όση ώρα συμβαίνει αυτή η απίστευτη δραστηριότητα μπροστά στα μάτια σας, είναι δύσκολο να κατανοήσετε τι πραγματικά συμβαίνει. Θα ακούσετε την εκπληκτική σύγκριση που κάνουν στο τέλος του βίντεο, το οποίο μπορεί να γίνει αναλογία με την κατάρρευση μιας περιοχής από πάγο, στο μέγεθος της πόλης του Μανχάταν!

Οι παγετώνες όσο είχαν μετακινηθεί τα τελευταία 100 χρόνια, άλλο τόσο έχουν μετακινηθεί τα τελευταία 10 χρόνια. Τρομακτική απόδειξη της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας. Ένα συγκλονιστικό βίντεο που αναμφίβολα θα πρέπει να μας ανησυχήσει για το μέλλον του πλανήτη μας.

 

Συντάκτης: admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.