Ε.Ε.: Έχεις λόγο για την ποιότητα πόσιμου νερού!

Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού

Την 1η Φεβρουαρίου 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα του πόσιμου νερού, καθώς και να ενισχύσει την πρόσβαση του κοινού σε σχετικές πληροφορίες υιοθέτησε πρόταση για την αναθεώρηση της Οδηγίας 98/83/ΕΚ σχετικά με την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.  Η εν λόγω πρόταση βασίζεται στην αξιολόγηση της Οδηγίας 98/83/ΕΚ (REFIT Evaluation of the Drinking Water Directive) και ανταποκρίνεται άμεσα στην πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών «Right2Water».

Μπορεί ο καθένας να υποβάλλει σχόλια; Ναι!

Δεδομένου ότι το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ότι η ποιότητα του νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση είναι υψίστης σημασίας για την ανθρώπινη υγεία, το Υπουργείο Υγείας ενθαρρύνει τους πολίτες αλλά και τους ενδιαφερόμενους κοινωνικούς φορείς, να συμμετέχουν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και να υποβάλλουν σχόλια και παρατηρήσεις στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Have Your Say και ειδικότερα στον σύνδεσμο https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/com-2017-753_en.

Περισσότερες πληροφορίες και σχετικά κείμενα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: http://ec.europa.eu/environment/water/water-drink/review_en.html

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαρτίου 2018 και η πρόταση θα διαβιβαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περαιτέρω διαπραγμάτευση και τελική έγκριση.

Πηγή: epoptes.wordpress.com

Συντάκτης: admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.