Νέα Διάκριση για τον καθηγητή Ταβερναράκη

O Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης εκλέχθηκε Διακεκριμένο Μέλος του Αμερικανικού Οργανισμού για την Προώθηση της Επιστήμης

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Νεκτάριος Ταβερναράκης, εκλέχθηκε Διακεκριμένο Μέλος του Αμερικανικού Οργανισμού για την Προώθηση της Επιστήμης (American Association for the Advancement of Science – AAAS). Η διάκρισή του αυτή αποτελεί αναγνώριση της επιστημονικής αριστείας και της υψηλής στάθμης διεθνώς ανταγωνιστικής έρευνας που διεξάγεται στο ΙΤΕ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σύμφωνα με το Καταστατικό του διεθνούς κύρους Οργανισμού, ο ιδιαίτερα τιμητικός αυτός τίτλος απονέμεται σε επιστήμονες που έχουν διακριθεί για τη συνεισφορά τους στην προαγωγή της επιστήμης ή τις εφαρμογές της. Προτάσεις για Διακεκριμένα Μέλη του Οργανισμού αξιολογούνται για εκλογή από το Συμβούλιο του Οργανισμού. Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης τιμήθηκε για την εξαιρετική συμβολή του στους τομείς της γήρανσης, των νευροεπιστημών, της βιολογίας των μιτοχονδρίων, του κυτταρικού θανάτου και του νευροεκφυλισμού.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός για την Προώθηση της Επιστήμης έχει ως στόχο την ανάπτυξη της επιστήμης, της μηχανικής και της καινοτομίας, σε όλο τον κόσμο, με γνώμονα το όφελος για την ανθρωπότητα. Μέλη του είναι κορυφαίοι επιστήμονες, μηχανικοί και πρωτοπόροι της καινοτομίας, οι οποίοι χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης για την σημαντική συνεισφορά τους σε τομείς όπως η έρευνα αιχμής, η αριστεία στη διδασκαλία, την τεχνολογία, την ακαδημαϊκή διοίκηση, και τη διάχυση της επιστήμης. Ο Οργανισμός εκδίδει έξι από τα πλέον έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μεταξύ των οποίων και το Science, κορυφαία διεθνή εβδομαδιαία επιστημονική επιθεώρηση, που δημοσιεύει ρηξικέλευθα ερευνητικά αποτελέσματα από όλα τα επιστημονικά πεδία. Μάλιστα, άρθρα του περιοδικού κατατάσσονται σταθερά μεταξύ των πλέον αναφερόμενων παγκοσμίως.

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης είναι ο πρώτος επιστήμονας από την Ελλάδα που εκλέγεται Διακεκριμένο Μέλος του Αμερικανικού Οργανισμού, στην περιοχή των Βιολογικών Επιστημών. Η επίσημη τελετή υποδοχής του κ. Ταβερναράκη θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2021. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε:

Το σχετικό δελτίο τύπου του Αμερικανικού Οργανισμού για την Προώθηση της Επιστήμης: https://www.aaas.org/news/aaas-announces-leading-scientists-elected-2020-fellows

Την ανακοίνωση στο περιοδικό Science: https://science.sciencemag.org/content/370/6520/1048

Συντάκτης: admin